Siirry pääsisältöön

Saako sanoa ääneen etsivänsä rakastajaa?

Niille jotka tuntevat minut, ei tule taatusti yllätyksenä se, etten etsi parisuhdetta. En kaipaa sellaista. Sen sijaan kaipaisin rakastajaa. Tästä syystä olen mm. Tiderissä ja ilmaisen siellä toiveeni selkeästi:

Free artist / writer. Helsinki, Finland.

Looking for a lover.

Älykästä keskustelijaa ja erinomaista lempijää.

HALUAN SIIS YSTÄVÄLLISESTI PROFIILISSANI KERTOA, että mikäli joku on etsimässä tyyppiä kenen kanssa iltaisin kääriytyä vilttiin telkkarin ääreen ja tulevaisuudessa miettiä lapsia sekä yhteistä asuntolainaa, niin minä en ole se tyyppi.
   Tinder-profiilissa käyttämäni sanat "lover" ja "lempijä" ovat ilmeisesti niin dominoivia, että ne sokeuttavat sanoilta kuten "älykäs" ja "keskustelija", vaikka minulle ne ovat yhtä oleellisia. Tähän ajatukseen olen tullut, koska niin kovin usein matchini aloittavat keskustelun todella tökeröllä ja limaisen vihjailevalla viestillä. Keskustelu alkaa niin väärällä kulmalla, että se tyssää ekaan heittoon.


KUN ILMOITAN HALUAVANI RAKASTAJAN, se ei tarkoita, että halua välittömästi penetraatiota tuntemattoman kanssa. Rakastaja on arvokas titteli. Se sisältää kypsää kunniotusta toista ihmistä kohtaan, eikä sellaista anneta tilannetajuttomalle ihmisdildolle.
   Ymmärrän, että tapani ajatella ja käyttää termiä "rakastaja" ei ole yleisesti ymmärretty osa kulttuuriamme. Se on minulle looginen ja selkeä, mutta se ei ole sitä kaikille. Haluan tyypin, jolla on oma elämä ja ura, hän keskittyy siihen ja minä saan tehdä samoin. Kun tavataan, niin tavataan, mutta ei haittaa jos viikko tai pari jää väliin.

ASETTAAKO NAINEN ITSENSÄ ALTTIIKSI limaisille viesteille, jos hän vähääkään vihjaa olevansa kaiken muun lisäksi myös seksuaalinen olento? Sillä siltä se nimittäin tuntuu. On kovin harmillista, että kulttuurimme on piirtänyt niin vahvan mustavalkoiset roolit naisille, sitä on joko neitsyt tai huora, että vihjauskin seksuaalisuudesta laittaa porttarit neitsytklubille ja sen jälkeen kohtelu on sen mukaista. Niiden mustan ja valkoisen välissä kun on 50 shades of grey ...ja paljon muuta.

SEKSUAALISUUS ON UPEA ASIA. Seksi ei ole vain jotain, mitä naisilta vigutaan tai saadaan. Nainen ei ole maaninen seksihullu, jos hän tuntee oman seksuaalisuutensa, kunnioittaa ja haluaa toteuttaa sitä. On älytöntä, että tuo äskeinen lause tuntui tarpeelliselta kirjoittaa.
   En usko olevani kuitenkaan ainoa, joka kokee, että naisen seksuaalisuus on pidettävä jotenkin jotenkin aisoissa ja piilossa. Vuosituhansia on tehty töitä sen eteen, että ihmiset ajattelisivat näin. En lähde nyt osoittelemaan sormea kirkkojen tai muiden suuntaa, tähän on osallistunut pitkin historiaa niin iso lössi jengiä, että antaa olla. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se on totta tai että sen tarvitsisi enää olla niin.

Minä esittelemässä havainnekuvaa, joka esittää pelottaa seksihullua, jollaiseksi nainen muka välittömästi muuttuu, mikäli vihjaa olevansa seksuaalinenolento. Tsekkaa mun YouTube.

KULTTUURI ON IHMISEN LUOMAA, eikä vain ihminen kulttuurin. Siksi tämä kirjoitus. Ja siksi en myöskään aio muuttaa käytöstäni yhtään "sovinnaisemmaksi". Minä en ole suloinen ja siveellinen nappurin tyttö, mutta minä en ole myöskään kevytkenkäinen hupakko. On olemassa meitä muitakin.
   Minä olen aikuinen, itsenäinen, uraorientoitunut ja seksuaalinen nainen. Kaikkien ei tarvitse unelmoida kahdesta lapsesta, avioliitosta, omakotitalosta ja Volvosta. Minun unelmani on kaksio kantakaupunkialueelta, HSL:n bussikortti, ura, ystävät ja rakastaja. Näin voi olla. Enkä minä silti ole huora, noita tai hullu.


PS. Tähän loppuun pari vinkkiä, miten aloittaa Tinder-keskustelu. Tämä siltä varalta, että joku lukee tämän kirjoituksen ja se jää häntä askarruttamaan.

"Hei, mitä kuuluu?"
"Terve, miten päivä on mennyt?"

Mielestäni aika hyviä keskustelunavauksia.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vähättelevän kielen kulttuuri hidastaa naisia

No, siis tää on vaan niiku mun mielipide. Tiekkö? En siis oo mikään asiantuntija, mut oon mä tästä lukenut ja sillai.

Kuulostaako tutulta?

Vuonna 2015 yhdysvaltalainen talouslehti Forbes listasi 9 tapaa, jolla nainen luovuttaa valtaansa.

1. Vähättelevä puhetapa
2. Tarpeettomat pahoittelut
3. Muut saavat kunnian ideoista
4. Epäröinti
5. Ei ymmärretä vaikutusvallan käyttöä
6. Suhteiden hyödyntäminen
7. Reagointi ennakoinnin sijaan
8. Verkostojen vähyys
9. Halu tulla tykätyksi

Talouslehti kirjoitti samaisena vuonna oman artikkelinsa Fobesin listasta. Itselleni tuota listaa tuijottaessa herää ajatus, että onko kyseessä kenties jokin malli, miten on sosiaalisesti hyväksyttävää olla naista. Ikään kuin opisimme vähättelemään itseämme ja omaa osaamistamme, koska haluamme ylläpitää yleisen ilmapiirin harmonista sointia.

Sveitsissä julkaistiin viime vuonna tutkimus, minkä mukaan naisten aivot reagoivat voimakkaammin prososiaaliseen käyttäytymiseen, kun taas miesten aivot palkitsivat itsekäämmäst…

Naisverkostot vahvistavat monimuotoista naiskuvaa

Kolme Helsingissä toimivaa naisverkostoa, Future Female, Howtomo ja Ladies, Wine and Design,   viettää tänään pikkujoulujaan Hotel Havenissa ja minulla on kunnia saada puhua tilaisuudessa. Suuri kunnia! Pidän todella siitä, että tällaisia naisverkostoja on olemassa. Tarpeeseen on vastattu käärimällä hihat. Sen sijaan, että jokainen rämpisi tahollaan, on yhdistetty voimat ja alettu luomaan uutta.

Suomessa eniten tekemistä tasa-arvon suhteen on kulttuurissa. Siinä miten ymmärrämme ympäristöämme ja olemme osa sitä. Siinä miten ja kenen tarinoita kerromme. Mitä kuvia ja malleja toistamme. Lakien ja säädösten avulla voidaan toki vaikuttaa, mutta minä uskon ruohonjuuritason voimaan, kun lähdemme muovaamaan kulttuuria.


POSITIIVISEN KAUTTA UUTTA KOHTI. Tasa-arvosta puhuminen jää valitettavan usein toistamaan siihen liittyviä epäkohtia. Niiden havainnoiminen ja tiedostaminen on äärimmäisen tärkeää! Iloitsen kuitenkin siitä tavasta, miten näiden naisverkostojen tapahtumissa keskitytään epäkohti…