Siirry pääsisältöön

Kärsimättömyys on sokeutta nähdä tätä hetkeä

Kahden viikon elelyni Nokialla helmi-maaliskuun vaihteessa ja kykenemättömyyteni tuottaa siellä mitään tekstiä käynnisti yllättävän pitkän tarvonnan mieleni synkissä syövereissä. Se minut laittoi kyseenalaistamaan oikeestaa kaiken, mitä olin tehnyt ja kokenut viimeisen vuoden aikana. Koska en välittömästi päässytkään nauttimaan työni hedelmistä, kyseenalaistin koko mahdollisuuden jonain päivänä nauttia niistä.
   Sisälläni oli Jenni 5v., joka ärtyi siitä, ettei saanut mehujäätä nautittavaksi jo pakastehyllyn luona. 31-vuotiaana minun pitäisi jo ymmärtää, että se mehujää on vielä olemassa kun se maksetaan, viedään kotiin, laitetaan pakkaseen ja nautitaan päivällinen. Se on olemassa koko ajan ja kun sen aika tulee, niin minä saan sen.

Ei väliä kuinka moni psykologi, elämäntapavalmentaja, baaripöytäfilosofi tai naistenlehtien otsikko oli toistanut ajatusta, "ei se päämäärä, vaan se matka", siitä huolimatta tuskailin matkan pituuden takia.

Tässä ottamani kuva sumusta Tampereen Pyynikiltä. Se on sekä sää- että olotila.

Rikoin kuumemittarini ja apteekissa farmaseutti innostui myymään minulle vanhanmallista kuumemittaria. Sitä sellaista, mikä ennen sisälsi elohopeaa, mutta ei enää nykyään. Hän kehui itse luottavansa siihen enemmän kuin digitaalisiin, vaikka samaan hengenvetoon hän totesi molempien olevan yhtä luotettavia.
   Sanoin haluavani digitaalisen, koska hänen suositteleman kuumemittarin kanssa kestää seitsemän minuuttia saada selvyys lämpötilasta ja digitaalisessa kaksi. Eihän kukaan jaksa katsoa enää netissä äkkiseltään 7 min. videota, kun kaksikin minuuttia tuntuu jo todella pitkältä. Miksi minun pitäisi elää 80-luvulla kuumeni kanssa.

Kyllä, laulan tässä samaa virttä kuin niin moni muukin nykyään. Kaikkea on tarjolla paljon ja heti ja välittömästi, niin kaikki pitää saada heti! Idean syttyessä halutaan nähdä jo lopputulos. Mikään ole niin epäseksikästä kuin maltti. Vaikka luulen olevani niin erinomaisen tiedostavaa yksilöä, kompuroin ihan samoissa ansoissa kuin muutkin.
   Naureskelen sporassa takanani istuville nuorille jotka iik, kuolee niin tod saman tien, jos ei saa sitä jotain just nyt ja heti. Hetkeä myöhemmin puran tuttavalleni kärsimättömyyteni aiheuttamaan turhautumista, koska joudun odottamaan projektieni kanssa. Olen huvittava saapas.

Tämän kuvan otin itsestäni kun yllätysdarra iski. Kuva toimii myös havainnollistaa hyvin myös ihmisen pettymyksen itseensä ja toimintaansa kohtaa.


Halusin lopun typerälle olotilalleni. Listasin kuukausittaiset tuloni ja menoni, käynnissä olevat projektini sekä mielessä huomiota haluavat ideani. Tuijottelin listojani, kaikki näytti yhtäkkiä selkeältä. Rauhotuin.

Päämäärä on epämääräinen haavekuva mielessäni, mutta matka on todellista arkeani. Päätin alkaa taas nauttimaan matkasta, sillä sitä saan elää joka ikinen päivä. Minulla on kuitenkin antoisaa koneeni äärellä ja pidän siitä mitä teen. Rakennan itselleni uraa, jonka tuntuu omalta. Kyllä sitä mehujäätä sitten jossain kohtaa lipitellään.

Tässä hilpeä minä, joka on innoissaan löydettyään lähimarketista printteriin lisää paperia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saako sanoa ääneen etsivänsä rakastajaa?

Niille jotka tuntevat minut, ei tule taatusti yllätyksenä se, etten etsi parisuhdetta. En kaipaa sellaista. Sen sijaan kaipaisin rakastajaa. Tästä syystä olen mm. Tiderissä ja ilmaisen siellä toiveeni selkeästi:

Free artist / writer. Helsinki, Finland.

Looking for a lover.

Älykästä keskustelijaa ja erinomaista lempijää.

HALUAN SIIS YSTÄVÄLLISESTI PROFIILISSANI KERTOA, että mikäli joku on etsimässä tyyppiä kenen kanssa iltaisin kääriytyä vilttiin telkkarin ääreen ja tulevaisuudessa miettiä lapsia sekä yhteistä asuntolainaa, niin minä en ole se tyyppi.
   Tinder-profiilissa käyttämäni sanat "lover" ja "lempijä" ovat ilmeisesti niin dominoivia, että ne sokeuttavat sanoilta kuten "älykäs" ja "keskustelija", vaikka minulle ne ovat yhtä oleellisia. Tähän ajatukseen olen tullut, koska niin kovin usein matchini aloittavat keskustelun todella tökeröllä ja limaisen vihjailevalla viestillä. Keskustelu alkaa niin väärällä kulmalla, että se tyssää ekaan heittoo…

Iloinen kullin lutkuttaja

Tänään miehet hihittelevät sitä, kuinka kuukausi sitten vietetyn ystävänpäivän jälkeen nyt on aika juhlia pihvin ja bloukkarin päivää. Ajatuksena on se, että kun ystävänpäivänä miesten odotetaan tuovan naisille kukkia, lahjoja, suklaata ja vievän illalliselle, niin nyt on naisten aika helliä miestä. Tuo äskeinen on se, miten steakandbjday.com -sivu asian kiteyttää. Sivustolla kerrotiin myös, että päivää alettiin viettämään vuonna 2002 ja idea oli tullut bostonilaisen radiokanavan FNX Radion paikalliselta Juha Perälältä.

Hirveästi enempää faktaa en tästä Steak & BJ -päivästä löytänyt, sillä esimerkiksi Wikipediassa aiheesta oli ainoastaan lyhyt artikkeli norjaksi. Englannin kielisille sivuille aihe oli turhan tuhma. "This is not the appropriate forum. We can't do anything here about adding this event." Ajatella, mitä kaikkea ihmiskunnan hirvityksiä Wikipediasta löytyykään, mutta suihinotto on liikaa.Suomessahan tämä päivä ei oikeastaan toimi, sillä Posti kerkesi kaup…

Röyhkeyskoulusta

Noin kaksi viikkoa sitten oli ensimmäinen Röyhkeyskoulu. (Kiitos ToinenPHD, Paula ja Marja hurmaavasta tilasta!) Tapahtuma sai osakseen välittömästi runsaasti huomiota ja kiinnostusta. Mielenkiintoista oli havaita, että niin monelle avautui välittömästi jo pelkästä nimestä tapahtuman agenda. Asia siis resonoin.

Idea Röyhkeyskoulusta syntyi erään palaverin yhteydessä, kun juttelimme kanssasisarien kanssa työelämästä. Keskustelussa toistui lauseet kuten "en mä sit kehdannut..." ja "olis siinä kai sit pitänyt..."
   Hitto! Muistan hätkähtäneeni jossittelun määrää, johon siis itsekin osallistuin. Ymmärsin, että tarvitsemme lisää röyhkeyttä. Kuinka paljon osaamista jää käyttämättä, kun ei uskalleta tai tajuta tuoda sitä esille. Jäädään kiltisti, käsi nätisti pystyssä odottamaan omaa vuoroa, niin kuin koulussa tehtiin. Röyhkeyskoulun idea ei ole lietsoa kusipäiseen käyttäytymiseen vaan olla lääke kiltin tyttö syndroomaan.

Enemmän kuin itse ongelmat, minua kiinnostaa löyt…