Siirry pääsisältöön

Onni on upeat muijat

Tosi-TV sarjojen tukasta repivä ja juonitteleva naiskuvasto ansaitsee rinnalleen upeat muijat. Ei naiset ole sellaisia toisilleen. Eilinen päiväni oli täynnä ihania ihmisiä ja hyvää energiaa.
   Yksin koneen kalvakan valon ääressä pakertaessa voi joskus kadota omaan mielen apeuteen. Voi unohtua miettimään, olenko minä tyhmä. Onneksi ympärillä on upeita tyyppejä, joiden seurasta saa välittömästi uutta voimaa ja aivot lähtee rullaamaan uudella tavalla. Naisia, jotka ottavat rohkeasti askelia kohti omia unelmia.

Näitä muijia ajatellessani, mielikuva suomalaisesta kateellisuudesta on niin tylsä ajatus, että meinaan nukahtaa. Se että toisen hyvä olisi jotenkin itseltäni pois, on aivan älytön. Eilen ensimmäinen kahvikumppanini on perustanut juuri oman yrityksensä (linkki: Helsinki Design Company) ja siinä sivussa toimii Howtomon perustajajäsenenä. Lounaalla tapasin ystäväni Lauran, joka rakentaa mielenkiintoisia ja yhteiskunnallisesti merkittäviä taidenäyttelyitä...ja eikä ne hyvät tyypi siihen loppuneet.

Hyvät naiset ja herrat - Satu!!

KELLO YHDESÄN HALAUS JA KAHVI NAAMAN ETEEN. Energiatasoni lävähtävä välittömästi käyntiin sellaisella vauhdilla, että kahvin tarjoama piristävä vaikutus ei pääse edes podiumille. Olen tuntenut Sadun vuodesta 2006 ja viime syksynä löysimme toisemme uudelleen parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Ystävyys muodostui välittömästi toisiamme kannustavaksi ja tukevaksi, jossa toisen menestyminen ja uran eri askeleet vain luovat innostusta omista mahdollisuuksista.
   Yllytämme toisiaamme kehittämään entistä lennokkaampia ideoita ja mahdollisuuksia. Jos tyytyy pohtimaan vain suppeasti ja pienesti, tulee siitä maksimi, mitä voi elämssään saavuttaa. Sadun seurassa on nautinnollista antaa ajatuksen lentää.

Tätä samaa kunnioitusta ja arvostusta koen myös Lauran tekemisiä kohtaan. On mielenkiintoista, miten samanlaisten asioiden ja ongelmien kanssa kumpikin härii työurien erilaisuuksista huolimatta. Itse nautin suuresti taidenäyttelyissä käymisestä ja se, että voin sivusta seurata alla työskentelevän ystävän toimintaa, on jännittävää ja kiinnostavaa. Fanitan mielelläni ympärilläni olevia tyyppejä, joiden tarinaa saan vierestä seurata.

Hyvät naiset ja herrat - Laura!!
Kipaisin lounaspalaverin jälkeen mämmin (WOOP WOOP, MÄMMI!) ja kahvin ääressä bestikseni luona. Anju on ollut elämässäni musiikkiluokalle siirtymisestä lähtien, yli 20 vuotta. Häntä tulen kiittämään vielä elämässäni paljon ja kaikesta. Hän on joutunut lukeemaan tekstieni ne ensimmäiset ja kömpelöimmätkin versiot, ja siitä huolimatta hän on jaksanut tukea.
   Olen urbaani ja ehkä hieman boheemi sinkku, kun bestikseni on avioliitossa elävä kahden lapsen äiti. Yksi suhteemme rikkauksista on se, että elämäntilanteemme ovat hyvin erilaiset ja arkemme rytmi poikkeaa toisistaan. Minä saan hänen kauttaan myötäelää perheen arkea ja toivon myös itse antavani omilla taiteiluillani hupia hänen elämään.

Illalla treffasin vielä edellisenä päivänä Lontoosta palanneen bänditoverini, "Sister from another Mister", Suskin (btw, täällä hänen tekstejään). Aloitin hänen kanssaan tänä keväänä kirjeenvaihdon, koska huomasimme käyvämme läpi paljon samantyyppisiä pohditoja, viedessä omaa uraamme eteenpäin ja vahvistaessamme käsitystämme omasta taiteilijuudesta.
   Hän on ensi syksynä suuntamassa Lontooseen opiskelemaan näyttelijäksi ja siinä sivussa työskentelee oman sooloprojektinsa äärellä. Olen sanoinkuvaamattoman iloinen hänen puolestaan ja on mieletöntä seurata lahjakkaan ihmisen kehitystä. Haluaisin vain paiskoa rakkaudellani häntä eteenpäin, mutta ei minun tarvitse...muija menee jo!

Hyvät naiset ja herrat - Suski!!

HUOMAAN TEKSTINI OLENVAN HIEMAN HUMALTUNUT RAKKAUDESTANI lähelläni olevista naisista, mutta aivan sama. Niinä hetkinä, kun itse kipuilee ja junnaa paikallaa, on hyvä muistaa, ettei tarvitse olla yksin. Hauis ja sydän emojien lähettely on jo sellaisenaa potkua perseelle antava, saati sitten kun saa viettää sellaisen päivän kuin minä eilen.

Omistan tämän kirjoitukseni näille kaikille tekstissä mainituille naisille, sekä muille kyselemättä eteenpäin tarpoville tyypeille. Jos ei nyt koko kaupungin sykettä saa tenhoamaan (tämä viittaus edelliseen tekstiini), niin ainakin oman ympäristönsä... Peace out! ✌🏼

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saako sanoa ääneen etsivänsä rakastajaa?

Niille jotka tuntevat minut, ei tule taatusti yllätyksenä se, etten etsi parisuhdetta. En kaipaa sellaista. Sen sijaan kaipaisin rakastajaa. Tästä syystä olen mm. Tiderissä ja ilmaisen siellä toiveeni selkeästi:

Free artist / writer. Helsinki, Finland.

Looking for a lover.

Älykästä keskustelijaa ja erinomaista lempijää.

HALUAN SIIS YSTÄVÄLLISESTI PROFIILISSANI KERTOA, että mikäli joku on etsimässä tyyppiä kenen kanssa iltaisin kääriytyä vilttiin telkkarin ääreen ja tulevaisuudessa miettiä lapsia sekä yhteistä asuntolainaa, niin minä en ole se tyyppi.
   Tinder-profiilissa käyttämäni sanat "lover" ja "lempijä" ovat ilmeisesti niin dominoivia, että ne sokeuttavat sanoilta kuten "älykäs" ja "keskustelija", vaikka minulle ne ovat yhtä oleellisia. Tähän ajatukseen olen tullut, koska niin kovin usein matchini aloittavat keskustelun todella tökeröllä ja limaisen vihjailevalla viestillä. Keskustelu alkaa niin väärällä kulmalla, että se tyssää ekaan heittoo…

Iloinen kullin lutkuttaja

Tänään miehet hihittelevät sitä, kuinka kuukausi sitten vietetyn ystävänpäivän jälkeen nyt on aika juhlia pihvin ja bloukkarin päivää. Ajatuksena on se, että kun ystävänpäivänä miesten odotetaan tuovan naisille kukkia, lahjoja, suklaata ja vievän illalliselle, niin nyt on naisten aika helliä miestä. Tuo äskeinen on se, miten steakandbjday.com -sivu asian kiteyttää. Sivustolla kerrotiin myös, että päivää alettiin viettämään vuonna 2002 ja idea oli tullut bostonilaisen radiokanavan FNX Radion paikalliselta Juha Perälältä.

Hirveästi enempää faktaa en tästä Steak & BJ -päivästä löytänyt, sillä esimerkiksi Wikipediassa aiheesta oli ainoastaan lyhyt artikkeli norjaksi. Englannin kielisille sivuille aihe oli turhan tuhma. "This is not the appropriate forum. We can't do anything here about adding this event." Ajatella, mitä kaikkea ihmiskunnan hirvityksiä Wikipediasta löytyykään, mutta suihinotto on liikaa.Suomessahan tämä päivä ei oikeastaan toimi, sillä Posti kerkesi kaup…

Röyhkeyskoulusta

Noin kaksi viikkoa sitten oli ensimmäinen Röyhkeyskoulu. (Kiitos ToinenPHD, Paula ja Marja hurmaavasta tilasta!) Tapahtuma sai osakseen välittömästi runsaasti huomiota ja kiinnostusta. Mielenkiintoista oli havaita, että niin monelle avautui välittömästi jo pelkästä nimestä tapahtuman agenda. Asia siis resonoin.

Idea Röyhkeyskoulusta syntyi erään palaverin yhteydessä, kun juttelimme kanssasisarien kanssa työelämästä. Keskustelussa toistui lauseet kuten "en mä sit kehdannut..." ja "olis siinä kai sit pitänyt..."
   Hitto! Muistan hätkähtäneeni jossittelun määrää, johon siis itsekin osallistuin. Ymmärsin, että tarvitsemme lisää röyhkeyttä. Kuinka paljon osaamista jää käyttämättä, kun ei uskalleta tai tajuta tuoda sitä esille. Jäädään kiltisti, käsi nätisti pystyssä odottamaan omaa vuoroa, niin kuin koulussa tehtiin. Röyhkeyskoulun idea ei ole lietsoa kusipäiseen käyttäytymiseen vaan olla lääke kiltin tyttö syndroomaan.

Enemmän kuin itse ongelmat, minua kiinnostaa löyt…