Siirry pääsisältöön

Hupikausikalenteri -kaikkea ei voi tehdä samaan aikaan

Satokausikalenteri on aivan todella kiva juttu. On järkevää valita syötävänsä kunkin tuotteet satokauden mukaan, koska silloin ne ovat parhaimmillaan. Sama on ajanvietteen kanssa. Jaoin vuoden kuuteen osaan ja loin näin urbaanin (sinkku) ihmisen hupikausikalenterin.

TAMMI-HELMIKUU
Älä tee sitä virhettä, että menet keksimään uudenvuodenpäissäsi jonkun täysin älyttömän ja paljoja vaativan mullistuksen vuoteesi. Meillä on taakkana juuri ja juuri kohti valoa lähtenyt synkistely. On talvi ja kylmä tai talvi ja loskaa. On täysin ymmärrettävää, että et energiasi eivät riitä nostamaan salilla käyntikertoja 2 kertaa/kk yhtäkkiä 4 kertaa/vko:ssa.
   Sen sijaan leffassa käynti kannattaa. Tähän aikaan vuodesta isot amerikkalaiset Oscareita hamuavat elokuvat rantautuvat Suomeen. Mikäli olet saanut jossain kohtaa vuotta Finnkinon leffalippuja (jotka yleensä ovat voimassa vuoden), ne kannattaa käyttää tammi-helmikuussa.
   Helmikuussa pilvettöminä päivinä on jo mahdollista nauttia unohdetusta valoilmiöstä. Valosta nauttiminen ja ulkona reippailu ovat hyviä tapoja ravistella itseään hellästi hereille talviunesta.
   Helmikuun lopulla käynnistyvät koulujen talvilomat. Tämä on hyvä muistaa, jotta ymmärtää välttää paikkoja minne perheet kasautuvat viettämään kivaa yhteistä aikaa. Tästä syystä kotona suoritettavat harrasteet ovat toimivia, esim. lukeminen tai sipulikukkien kasvun seuraaminen.MAALIS-HUHTIKUU
Liikkumaan! Nyt valoa alkaa olemaan sen verran, että jokaisen kroppa alkaa jo kuin itsestään hyrräämään. Maalis-huhtikuu on todella erinomaista aikaa aktivoitua liikunnan parissa, silloin jaksaa myös vielä uskoa epärealistisen kesäkunnon saavuttamiseen.
   Tämä aika on myös tinderöinnin juhla-aikaa, sillä kesäriennot eivät ole vielä alkaneet, mutta kevätaurinko on laittanut hormoonit hyrräämään. Lirkuttelu tuntuu jälleen taas entistäkin kiinnostavammalta. Lisääntynyt valonmäärä paljastaa myös villinä rehottavat säärikarvat niin armottomasti, että pitkän talven jälkeen niistäkin alkaa pitämään taas huolta säännöllisesti. Näin citysinkku on todennäköisemmin valmiina treffeille lyhyelläkin varoitusajalla.

TOUKO-KESÄKUU
Vappu avaa juhlallisesti piknik-kauden. On aika viimein viedä kausivalot (jouluvalo) vintille ja tuoda tulessaan piknik-viltit eteiseen pyörimään. Viltin lisäksi touko-kesäkuussa on suositeltavaa napata retkelle mukaan myös istuinalusta, sillä maa on vielä kylmää ja virtsatietulehdukset ärsyttäviä.
   Toukokuussa järjestetään useita juoksutapahtumia. Mikäli olet sitä sorttia, että päädyt terassille jokaisena aurinkoisena päivänä, kun lämpötila on yli 12 astetta, on suositeltavaa osallistua toukokuun juoksutapahtumiin, sillä siten lunastaa itselleen hyvän omantunnon koko kesäksi.
   Syyskuussa käynnistynyt kura/loska/lumi/suolattu lumi -kausi päättyy viimein ja jalkaan voi laittaa muitakin kenkiä kuin vain niitä mitä on käsitellyt kosteus- ja kurasuoja spraylla. Tämä tuo askellukseen mukavaa keveyttä ja näkyy myös yleisessä vireystasossa. Voi jopa tehdä jotain hauskaa!

HEINÄ-ELOKUU
Sekoa! Elämä Suomessa kestää tasan kaksi kuukautta ja ne ovat nämä, joten tee aivan kaikkea ja mieluiten koko ajan. Veneile, mökkeile, ryyppää, biletä, ui, ota aurinkoa, kisko mansikoita, tapaa kaikki kaverit, tutustu kaikkiin uusiin tyyppeihin. Matkusta Euroopassa, Suomessa ja pysy Stadissa. Käy uimassa, festareilla, yöjuoksulla, Nuuksiossa ja maauimalassa.
   Deittaile, heilastele, mutta älä ala seurustelemaan...vasta sitten elokuun lopussa, muuten menee hyvää villiä kesäaikaa vakkarityypin kaa kutemiseen.SYYS-LOKAKUU
Edellisen jakson jäljiltä olet jo niin uupunut kaikesta siitä heilumisesta, että mikään ei tunnu niin hyvältä kuin arkirytmi. Syys-lokakuu on vuoden arkisinta aikaa. Kaikki katoavat omaan arkeensa ja ketään ei tapaa enää samalla tavalla kuin kesällä. Osa on ehkä jopa hieman häpeissään siitä kuinka kesällä lähti mopo vähän liiakseenkin keulimaan, ja niitä tyyppejä nyt ei ainakaan näe!
   Tämä on nyt se täydellisin aika aloittaa uusi harrastus. Kaikki se auringon meihin puskema d-vitamiini ei ole vielä täysin kadonnut kropasta ja siksi energiaa löytyy. Turvallinen yhden asian opetteleminen osana muuta" työ-kauppa-sohva-nukkumaan" -rytmiä on mitä täydellisin tapa pitää itsensä virkeänä vielä hetken ennen kuin kaamos kaappaa syövereihinsä. Sopivia uusia harrastuksia voisi olla espanjan kielen opiskelu, twerkkaus, squash tai dreijaus. Jotain, mitä et ole aikaisemmin vielä kokeillut.

MARRAS-JOULUKUU
Tähän aikaan vuodesta sitä toivoo aina, että lehdet kirjoittaisivat punaviinin terveysvaikutuksista, sillä mikään ei sovi pimeisiin iltoihin (jotka alkavat tähän aikaan vuodesta jo iltapäivällä) niin hyvin kuin punaviini. Pari lasillista illalla antaa mukavan pehmoisen tunnelman iltaa, jossa ei tähän aikaan vuodesta ole mitään mukavaa.
   Koska joululaulut soivat joka puolella, korvanappien ja oman musiikin kuuntelu lisääntyy merkittävästi. Tämä aiheuttaa sen, että mikäli kaupungilla tulee joku tuttu vastaan, et välttämättä kuule hänen tervehdystään ja siksi tuntuu niin kovin yksinäiseltä.
    Toisin kuin luullaan tämän kauden päätapahtuma ei ole joulu vaan 21.12., jonka jälkeen matka kohti valoa alkaa taas.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saako sanoa ääneen etsivänsä rakastajaa?

Niille jotka tuntevat minut, ei tule taatusti yllätyksenä se, etten etsi parisuhdetta. En kaipaa sellaista. Sen sijaan kaipaisin rakastajaa. Tästä syystä olen mm. Tiderissä ja ilmaisen siellä toiveeni selkeästi:

Free artist / writer. Helsinki, Finland.

Looking for a lover.

Älykästä keskustelijaa ja erinomaista lempijää.

HALUAN SIIS YSTÄVÄLLISESTI PROFIILISSANI KERTOA, että mikäli joku on etsimässä tyyppiä kenen kanssa iltaisin kääriytyä vilttiin telkkarin ääreen ja tulevaisuudessa miettiä lapsia sekä yhteistä asuntolainaa, niin minä en ole se tyyppi.
   Tinder-profiilissa käyttämäni sanat "lover" ja "lempijä" ovat ilmeisesti niin dominoivia, että ne sokeuttavat sanoilta kuten "älykäs" ja "keskustelija", vaikka minulle ne ovat yhtä oleellisia. Tähän ajatukseen olen tullut, koska niin kovin usein matchini aloittavat keskustelun todella tökeröllä ja limaisen vihjailevalla viestillä. Keskustelu alkaa niin väärällä kulmalla, että se tyssää ekaan heittoo…

Iloinen kullin lutkuttaja

Tänään miehet hihittelevät sitä, kuinka kuukausi sitten vietetyn ystävänpäivän jälkeen nyt on aika juhlia pihvin ja bloukkarin päivää. Ajatuksena on se, että kun ystävänpäivänä miesten odotetaan tuovan naisille kukkia, lahjoja, suklaata ja vievän illalliselle, niin nyt on naisten aika helliä miestä. Tuo äskeinen on se, miten steakandbjday.com -sivu asian kiteyttää. Sivustolla kerrotiin myös, että päivää alettiin viettämään vuonna 2002 ja idea oli tullut bostonilaisen radiokanavan FNX Radion paikalliselta Juha Perälältä.

Hirveästi enempää faktaa en tästä Steak & BJ -päivästä löytänyt, sillä esimerkiksi Wikipediassa aiheesta oli ainoastaan lyhyt artikkeli norjaksi. Englannin kielisille sivuille aihe oli turhan tuhma. "This is not the appropriate forum. We can't do anything here about adding this event." Ajatella, mitä kaikkea ihmiskunnan hirvityksiä Wikipediasta löytyykään, mutta suihinotto on liikaa.Suomessahan tämä päivä ei oikeastaan toimi, sillä Posti kerkesi kaup…

Röyhkeyskoulusta

Noin kaksi viikkoa sitten oli ensimmäinen Röyhkeyskoulu. (Kiitos ToinenPHD, Paula ja Marja hurmaavasta tilasta!) Tapahtuma sai osakseen välittömästi runsaasti huomiota ja kiinnostusta. Mielenkiintoista oli havaita, että niin monelle avautui välittömästi jo pelkästä nimestä tapahtuman agenda. Asia siis resonoin.

Idea Röyhkeyskoulusta syntyi erään palaverin yhteydessä, kun juttelimme kanssasisarien kanssa työelämästä. Keskustelussa toistui lauseet kuten "en mä sit kehdannut..." ja "olis siinä kai sit pitänyt..."
   Hitto! Muistan hätkähtäneeni jossittelun määrää, johon siis itsekin osallistuin. Ymmärsin, että tarvitsemme lisää röyhkeyttä. Kuinka paljon osaamista jää käyttämättä, kun ei uskalleta tai tajuta tuoda sitä esille. Jäädään kiltisti, käsi nätisti pystyssä odottamaan omaa vuoroa, niin kuin koulussa tehtiin. Röyhkeyskoulun idea ei ole lietsoa kusipäiseen käyttäytymiseen vaan olla lääke kiltin tyttö syndroomaan.

Enemmän kuin itse ongelmat, minua kiinnostaa löyt…