Siirry pääsisältöön

Hupikausikalenteri -kaikkea ei voi tehdä samaan aikaan

Satokausikalenteri on aivan todella kiva juttu. On järkevää valita syötävänsä kunkin tuotteet satokauden mukaan, koska silloin ne ovat parhaimmillaan. Sama on ajanvietteen kanssa. Jaoin vuoden kuuteen osaan ja loin näin urbaanin (sinkku) ihmisen hupikausikalenterin.

TAMMI-HELMIKUU
Älä tee sitä virhettä, että menet keksimään uudenvuodenpäissäsi jonkun täysin älyttömän ja paljoja vaativan mullistuksen vuoteesi. Meillä on taakkana juuri ja juuri kohti valoa lähtenyt synkistely. On talvi ja kylmä tai talvi ja loskaa. On täysin ymmärrettävää, että et energiasi eivät riitä nostamaan salilla käyntikertoja 2 kertaa/kk yhtäkkiä 4 kertaa/vko:ssa.
   Sen sijaan leffassa käynti kannattaa. Tähän aikaan vuodesta isot amerikkalaiset Oscareita hamuavat elokuvat rantautuvat Suomeen. Mikäli olet saanut jossain kohtaa vuotta Finnkinon leffalippuja (jotka yleensä ovat voimassa vuoden), ne kannattaa käyttää tammi-helmikuussa.
   Helmikuussa pilvettöminä päivinä on jo mahdollista nauttia unohdetusta valoilmiöstä. Valosta nauttiminen ja ulkona reippailu ovat hyviä tapoja ravistella itseään hellästi hereille talviunesta.
   Helmikuun lopulla käynnistyvät koulujen talvilomat. Tämä on hyvä muistaa, jotta ymmärtää välttää paikkoja minne perheet kasautuvat viettämään kivaa yhteistä aikaa. Tästä syystä kotona suoritettavat harrasteet ovat toimivia, esim. lukeminen tai sipulikukkien kasvun seuraaminen.MAALIS-HUHTIKUU
Liikkumaan! Nyt valoa alkaa olemaan sen verran, että jokaisen kroppa alkaa jo kuin itsestään hyrräämään. Maalis-huhtikuu on todella erinomaista aikaa aktivoitua liikunnan parissa, silloin jaksaa myös vielä uskoa epärealistisen kesäkunnon saavuttamiseen.
   Tämä aika on myös tinderöinnin juhla-aikaa, sillä kesäriennot eivät ole vielä alkaneet, mutta kevätaurinko on laittanut hormoonit hyrräämään. Lirkuttelu tuntuu jälleen taas entistäkin kiinnostavammalta. Lisääntynyt valonmäärä paljastaa myös villinä rehottavat säärikarvat niin armottomasti, että pitkän talven jälkeen niistäkin alkaa pitämään taas huolta säännöllisesti. Näin citysinkku on todennäköisemmin valmiina treffeille lyhyelläkin varoitusajalla.

TOUKO-KESÄKUU
Vappu avaa juhlallisesti piknik-kauden. On aika viimein viedä kausivalot (jouluvalo) vintille ja tuoda tulessaan piknik-viltit eteiseen pyörimään. Viltin lisäksi touko-kesäkuussa on suositeltavaa napata retkelle mukaan myös istuinalusta, sillä maa on vielä kylmää ja virtsatietulehdukset ärsyttäviä.
   Toukokuussa järjestetään useita juoksutapahtumia. Mikäli olet sitä sorttia, että päädyt terassille jokaisena aurinkoisena päivänä, kun lämpötila on yli 12 astetta, on suositeltavaa osallistua toukokuun juoksutapahtumiin, sillä siten lunastaa itselleen hyvän omantunnon koko kesäksi.
   Syyskuussa käynnistynyt kura/loska/lumi/suolattu lumi -kausi päättyy viimein ja jalkaan voi laittaa muitakin kenkiä kuin vain niitä mitä on käsitellyt kosteus- ja kurasuoja spraylla. Tämä tuo askellukseen mukavaa keveyttä ja näkyy myös yleisessä vireystasossa. Voi jopa tehdä jotain hauskaa!

HEINÄ-ELOKUU
Sekoa! Elämä Suomessa kestää tasan kaksi kuukautta ja ne ovat nämä, joten tee aivan kaikkea ja mieluiten koko ajan. Veneile, mökkeile, ryyppää, biletä, ui, ota aurinkoa, kisko mansikoita, tapaa kaikki kaverit, tutustu kaikkiin uusiin tyyppeihin. Matkusta Euroopassa, Suomessa ja pysy Stadissa. Käy uimassa, festareilla, yöjuoksulla, Nuuksiossa ja maauimalassa.
   Deittaile, heilastele, mutta älä ala seurustelemaan...vasta sitten elokuun lopussa, muuten menee hyvää villiä kesäaikaa vakkarityypin kaa kutemiseen.SYYS-LOKAKUU
Edellisen jakson jäljiltä olet jo niin uupunut kaikesta siitä heilumisesta, että mikään ei tunnu niin hyvältä kuin arkirytmi. Syys-lokakuu on vuoden arkisinta aikaa. Kaikki katoavat omaan arkeensa ja ketään ei tapaa enää samalla tavalla kuin kesällä. Osa on ehkä jopa hieman häpeissään siitä kuinka kesällä lähti mopo vähän liiakseenkin keulimaan, ja niitä tyyppejä nyt ei ainakaan näe!
   Tämä on nyt se täydellisin aika aloittaa uusi harrastus. Kaikki se auringon meihin puskema d-vitamiini ei ole vielä täysin kadonnut kropasta ja siksi energiaa löytyy. Turvallinen yhden asian opetteleminen osana muuta" työ-kauppa-sohva-nukkumaan" -rytmiä on mitä täydellisin tapa pitää itsensä virkeänä vielä hetken ennen kuin kaamos kaappaa syövereihinsä. Sopivia uusia harrastuksia voisi olla espanjan kielen opiskelu, twerkkaus, squash tai dreijaus. Jotain, mitä et ole aikaisemmin vielä kokeillut.

MARRAS-JOULUKUU
Tähän aikaan vuodesta sitä toivoo aina, että lehdet kirjoittaisivat punaviinin terveysvaikutuksista, sillä mikään ei sovi pimeisiin iltoihin (jotka alkavat tähän aikaan vuodesta jo iltapäivällä) niin hyvin kuin punaviini. Pari lasillista illalla antaa mukavan pehmoisen tunnelman iltaa, jossa ei tähän aikaan vuodesta ole mitään mukavaa.
   Koska joululaulut soivat joka puolella, korvanappien ja oman musiikin kuuntelu lisääntyy merkittävästi. Tämä aiheuttaa sen, että mikäli kaupungilla tulee joku tuttu vastaan, et välttämättä kuule hänen tervehdystään ja siksi tuntuu niin kovin yksinäiseltä.
    Toisin kuin luullaan tämän kauden päätapahtuma ei ole joulu vaan 21.12., jonka jälkeen matka kohti valoa alkaa taas.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saako sanoa ääneen etsivänsä rakastajaa?

Niille jotka tuntevat minut, ei tule taatusti yllätyksenä se, etten etsi parisuhdetta. En kaipaa sellaista. Sen sijaan kaipaisin rakastajaa. Tästä syystä olen mm. Tiderissä ja ilmaisen siellä toiveeni selkeästi:

Free artist / writer. Helsinki, Finland.

Looking for a lover.

Älykästä keskustelijaa ja erinomaista lempijää.

HALUAN SIIS YSTÄVÄLLISESTI PROFIILISSANI KERTOA, että mikäli joku on etsimässä tyyppiä kenen kanssa iltaisin kääriytyä vilttiin telkkarin ääreen ja tulevaisuudessa miettiä lapsia sekä yhteistä asuntolainaa, niin minä en ole se tyyppi.
   Tinder-profiilissa käyttämäni sanat "lover" ja "lempijä" ovat ilmeisesti niin dominoivia, että ne sokeuttavat sanoilta kuten "älykäs" ja "keskustelija", vaikka minulle ne ovat yhtä oleellisia. Tähän ajatukseen olen tullut, koska niin kovin usein matchini aloittavat keskustelun todella tökeröllä ja limaisen vihjailevalla viestillä. Keskustelu alkaa niin väärällä kulmalla, että se tyssää ekaan heittoo…

Mä oon 32, - ja miks sitä ei sais kysyy?

Oli vuosi 1986. Olof Palme oli kuollut kuukautta ennen ja Tsernobyl toimi vielä kuukauden. Sunnuntai oli juuri vaihtunut, valo alkoi hiljalleen valtaamaan tilaa yöltä. Silloin minä synnyin. Viikko sitten siitä tuli kuluneeksi 32-vuotta.

"Hyvää syntymäpäivää! Paljonks sä täytä, jaa mut ei sitä saakkaan kysyy."
"Onnea! Kysyisin ikää, mutta sitä ei voi."

Miksi? Minä kerron ihan mieluusti. Miksi naisen ikää ei saa kysyä ja miesten sitten saa? Siksikö, että miehillä ikä on vaan numeroita ja naisilla sen sanominen paljastaa hänen heikkoutensa, vanhenemisen?
   Tuolla fraasilla, ettei naisen ikää saa kysyä, ei muuta tarkoitusta kuin pitää yllä ajatusta, että naisille ikääntyminen on huono asia ja miesten elämää se puolestaan ei haittaa. Minä en ole tätä koskaan ymmärtänyt. Olen aina ollut ilolla ja ylpeydellä kertomassa omaa numeroani, jos sitä joku kysyy. Minä olen elänyt ja nähnyt tätä maailmaa nyt 32-vuoden ajan. Minulla on kokemusta tästä elämästä 32-vuoden ajalta.

Kun …

Leimaa peläten kohti uraa - tarinani työttömyydestä

Olen pitkään halunnut kirjoittaa työttömyydestä ja siihen liittyvistä mielikuvista. Minua pyydettiin hiljan kirjoittamaan erään järjestön blogiin teksti hieman aiheeseen liittyen, suostuin. Sen lisäksi keskustelu aktiivimallista on tehnyt tästä aiheesta nyt ajankohtaisen, joten ehkä nyt on aika tuoda minunkin ajatukseni sanalliseen muotoon.

Virallisesti olen ollut heinäkuusta 2016 työttömänä. Olen ollut satunnaisilla keikkatöillä ja Kelan tuilla talouttani kipuillen kasassa pitänyt työtön työnhakija. Ensimmäisen kerran olin aikeissa kirjoittaa työttömyydestä, kun kävin TE-keskuksen työttömille pakollisessa tilaisuudessa. Halusin kirjoittaa siitä kokemuksesta, mutta todellisuudessa koko ajatus siitä, että olen työtön työnhakija tuntui niin häpeälliseltä ja inhottavalta, etten kyennyt siitä silloin kirjoittamaan. Ei ole kivaa olla työtön.

Nyt uskallan aiheesta kirjoittaa, koska näyttää siltä, että omat ponnisteluni uran rakentamisen suhteen alkaa tuottaa tulosta. Minä olen saanut jo teh…