Siirry pääsisältöön

Kierukka, rakastaja ja keltarauhashormooneja -lempimisen pirullinen aikataulu

Olen ollut aina siinä mielessä ärsyttävää ystävää kaikille naispuolisille läheisilleni, koska minulla on ei ole ollut mitään käsitystä menkkakivuista ja itse menkatkin ovat olleet aina helpot ja lyhyet. Kyllä, tässä tekstissä tulen puhumaan noin 28 päivän rytmistä. Koska minulla ei ole ollut aikeita hankkia lapsia, ajattelin varmistaa niiden tulemattomuuden kierukalla. Kuparinen asia kohtuun ja viisi vuotta taattua lapsenestoa. Ei minulla varsinaisesti ollut mitään ongelmia pillereiden kanssa, mutta ajatus hormoonittomasta vaihtoehdosta kiehtoi.


Kovin hormoonitonta tämä kierukallinen elämä ei kuitenkaan ole ollut. Sattui niin, että elämääni ilmestyi erinomainen rakastaja, jonka seurassa viihdyn ja seksi on mainiota. Hän kuitenkin sattuu asumaan Ruotsissa ja tästä syystä me näemme yleensä noin kerran kuukaudessa. Mikä sopii minulle mainiosti. Saan rauhassa keskittyä omaan elämääni ja hän omaansa, sitten aina välillä, meillä on meidän aikamme. Vittumaisesti on kuitenkin sattunut käymään niin, että tuo kerran kuukaudessa näkeminen osuu juuri siihen hetkeen, kun minulla pitäisi kuukautisten alkaa.

Kun ehkäisee kierukalla, kuukautisia pystyy näppärästi siirtämään eteenpäin keltarauhashormooneilla. Jos satun viettämään kuukaudesta viisi päivää rakastajani kanssa, en todellakaan halua, että minulla on kuukautiset juuri silloin. Haluan, että voimme halutessamme lempiä niin paljon kuin meitä huvittaa, ilman ylimääräistä sotkua. Olen nyt muutaman kerran siirtänyt menkkoja keltarauhashormooneilla ja jälleen kerran popsin vuotoja lykkääviä pillereitä.

Kroppaani ei varsinaisesti häiritse menkkojen siirto, ei mitään ylimääräistä turvotusta tai muuta, mutta psyykkisellä puolella olen havainnut vaikutusta. 2-3 vuorokautta keltarauhashormoonien ottamisen päätyttyä menkat alkavat. Menkkojen aiheuttaman normaalin hormonaalisen sekamelskan lisäkisi mieleni toimintaa ravisteleva nämä ylimääräiset naishormoonit ja niiden saannin loppuminen.

Voin kertoa, että menkkojen ensimmäiset päivät eivät ole ikinä elämässäni olleet niin mustia, kuin niinä kertoina, kun olen keltarauhashormooneilla kiertoani pitkittänyt. Lisäksi sivuoireena voi vieläpä olla seuraavan kierron erittäin kivuliaat kuukautiset.
Sänky. Ylivoimaisesti suosituin paikka harrastaa seksiä.

Olen siis päätynyt elämässäni tilanteeseen, missä muka nokkelana olen keksinyt kivan "ei hormonaalisen tavan" varmistaa ehkäsy. Käytännössä olen kuitenkin saanut helppojen ja lyhyiden, pillereillä näppärästi liikuteltavien menkkojen sijaan kierukan takia pirullisen kivuliaat, runsaat menkat ja keltarauhashormoonien mentaalihelvetin. Sen sijaan, että söisin vain e-pillereitä, kiskon nykyään kohdustani säteilevään tuskaan pari viikkoa suuria määriä ibuporfeiinia ja lisäksi ajoittain vuotoja siirtääkseni hormoonivalmistetta. Että miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Tästäkin huolimatta, olen aivan suunnattoman iloinen istuessani tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vähättelevän kielen kulttuuri hidastaa naisia

No, siis tää on vaan niiku mun mielipide. Tiekkö? En siis oo mikään asiantuntija, mut oon mä tästä lukenut ja sillai.

Kuulostaako tutulta?

Vuonna 2015 yhdysvaltalainen talouslehti Forbes listasi 9 tapaa, jolla nainen luovuttaa valtaansa.

1. Vähättelevä puhetapa
2. Tarpeettomat pahoittelut
3. Muut saavat kunnian ideoista
4. Epäröinti
5. Ei ymmärretä vaikutusvallan käyttöä
6. Suhteiden hyödyntäminen
7. Reagointi ennakoinnin sijaan
8. Verkostojen vähyys
9. Halu tulla tykätyksi

Talouslehti kirjoitti samaisena vuonna oman artikkelinsa Fobesin listasta. Itselleni tuota listaa tuijottaessa herää ajatus, että onko kyseessä kenties jokin malli, miten on sosiaalisesti hyväksyttävää olla naista. Ikään kuin opisimme vähättelemään itseämme ja omaa osaamistamme, koska haluamme ylläpitää yleisen ilmapiirin harmonista sointia.

Sveitsissä julkaistiin viime vuonna tutkimus, minkä mukaan naisten aivot reagoivat voimakkaammin prososiaaliseen käyttäytymiseen, kun taas miesten aivot palkitsivat itsekäämmäst…

Naisverkostot vahvistavat monimuotoista naiskuvaa

Kolme Helsingissä toimivaa naisverkostoa, Future Female, Howtomo ja Ladies, Wine and Design,   viettää tänään pikkujoulujaan Hotel Havenissa ja minulla on kunnia saada puhua tilaisuudessa. Suuri kunnia! Pidän todella siitä, että tällaisia naisverkostoja on olemassa. Tarpeeseen on vastattu käärimällä hihat. Sen sijaan, että jokainen rämpisi tahollaan, on yhdistetty voimat ja alettu luomaan uutta.

Suomessa eniten tekemistä tasa-arvon suhteen on kulttuurissa. Siinä miten ymmärrämme ympäristöämme ja olemme osa sitä. Siinä miten ja kenen tarinoita kerromme. Mitä kuvia ja malleja toistamme. Lakien ja säädösten avulla voidaan toki vaikuttaa, mutta minä uskon ruohonjuuritason voimaan, kun lähdemme muovaamaan kulttuuria.


POSITIIVISEN KAUTTA UUTTA KOHTI. Tasa-arvosta puhuminen jää valitettavan usein toistamaan siihen liittyviä epäkohtia. Niiden havainnoiminen ja tiedostaminen on äärimmäisen tärkeää! Iloitsen kuitenkin siitä tavasta, miten näiden naisverkostojen tapahtumissa keskitytään epäkohti…

Saako sanoa ääneen etsivänsä rakastajaa?

Niille jotka tuntevat minut, ei tule taatusti yllätyksenä se, etten etsi parisuhdetta. En kaipaa sellaista. Sen sijaan kaipaisin rakastajaa. Tästä syystä olen mm. Tiderissä ja ilmaisen siellä toiveeni selkeästi:

Free artist / writer. Helsinki, Finland.

Looking for a lover.

Älykästä keskustelijaa ja erinomaista lempijää.

HALUAN SIIS YSTÄVÄLLISESTI PROFIILISSANI KERTOA, että mikäli joku on etsimässä tyyppiä kenen kanssa iltaisin kääriytyä vilttiin telkkarin ääreen ja tulevaisuudessa miettiä lapsia sekä yhteistä asuntolainaa, niin minä en ole se tyyppi.
   Tinder-profiilissa käyttämäni sanat "lover" ja "lempijä" ovat ilmeisesti niin dominoivia, että ne sokeuttavat sanoilta kuten "älykäs" ja "keskustelija", vaikka minulle ne ovat yhtä oleellisia. Tähän ajatukseen olen tullut, koska niin kovin usein matchini aloittavat keskustelun todella tökeröllä ja limaisen vihjailevalla viestillä. Keskustelu alkaa niin väärällä kulmalla, että se tyssää ekaan heittoo…